Spodenki wygrane przez mistrza kickboxingu Michała Zająca

Gratka dla fanów kickboxingu!
Aukcja dla: Gabriela Dutkiewicz
Sprzedawca: pomagaczka

W celu dostawy prosimy o kontakt ze sprzedawcą

Przedmiotem aukcji są spodenki wygrane przez Michała Zająca podczas walki o Mistrzostwo Europy w Kickoxingu Low Kick w Wiedniu.

Firma: Leone

Rozmiar: S

Michał Zając
Urodzony i wychowywany w Mikołowie, od 18 roku życia zaczął trenować sporty walki w dyscyplinie Muay Thai. Miał do tego smykałkę, bo po kilku miesiącach treningu, stoczył dwie amatorskie walki, które wygrał. Gdy na świat przyszedł syn, postanowił wziąć się za ten sport profesjonalnie, by w przyszłości potomek był z niego dumny. Solidna praca przyniosła efekty. W ciągu czterech lat zdobył w dyscyplinie K-1 Niemieckiej Federacji MAA-I Pasy Mistrza Europy oraz Pas Mistrza Interkontynentalnego. W 2016 roku został powołany do kadry Polski Federacji WKF i wystartował w Mistrzostwach Świata, gdzie wywalczył piąte miejsce. W roku 2017 zdobył amatorskie wicemistrzostwo Austri w kickboxingu low kick i wtedy postanowił, że to będzie jego dyscyplina. W październiku 2017 w Pucharze Europy na Węgrzech zdobył brązowy medal w dyscyplinie K1, a w listopadzie dostał szansę walki o pas Mistrza Świata „pro am” w dyscyplinie „low kick”. Po pięciorundowej, trudnej walce z kontuzjowaną ręką, odniósł zwycięstwo, osiągając swój życiowy cel. Kilka dni temu w rewanżowej walce potwierdził swoją dominację. Jest również instruktorem samoobrony oraz kickboxingu.*